Formule 1

Stoffel Vandoorne positief over nieuwe McLaren MCL33: "De eerste indruk is..."

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 28 februari 2018 08:17

Het McLaren-Renault team wist op de dinsdag tijdens de tweede wintertestdag in Barcelona slechts 37 ronden te rijden met de Belg Stoffel Vandoorne achter het stuur. De MCL33 kreeg de maken met een losgeraakte Renault uitlaat. Hoewel Vandoorne op de hypersofte banden wel de derde tijd van de dag noteerde ging er ’s middags erg veel tijd verloren met het repareren van de oranje bolide.

McLaren MCL33

“Helaas hadden we een probleem met de bevestiging van de uitlaat kort na de lunch waardoor deze los kwam te zitten. Het team besloot uit voorzorg alles zorgvuldig te onderzoeken waardoor het allemaal langer duurde.”

Vandoorne gaf aan dat McLaren er voor koos om op de zachtste band te gaan rijden omdat deze het makkelijkst op te warmen zijn in de koude omstandigheden. De Belg gaf tevens aan een goede indruk te hebben gekregen van de nieuwe bolide.

“Het is erg lastig om de banden op temperatuur te krijgen en de zachtere banden maken dat iets gemakkelijker. Elke keer als je naar buiten gaat en weer naar binnen gaat verlies je een hoop temperatuur en ze zijn niet echt gebouwd voor deze temperaturen. We hadden een erg koude en vochtige baan dus het duurde even voordat iedereen echt kon beginnen. We grepen de mogelijkheid aan wat afstellingswerk te doen en data te vergaren. Daarna begonnen de baancondities zich te verbeteren en wisten we enkele succesvolle runs te rijden om zo de wagen van dit jaar nog beter te leren begrijpen. De eerste indruk is erg positief. Ik voel me erg comfortabel, er waren geen verrassingen en heb weer veel geleerd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS