Formule 1

Fernando Alonso: "McLaren kan winnen met Renault-motor"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2017 06:21 • Print artikel

SUZUKA - Fernando Alonso heeft gesuggereerd dat Renault McLaren in staat kan stellen om in 2018 overwinningen te boeken. De toekomst van de Spanjaard is nog steeds onduidelijk, maar verwacht wordt dat slechts kleine details een nieuw contract met het Britse team nog in de weg staan.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Japan


Dat komt omdat McLaren aan het eind van het seizoen afscheid neemt van zijn huidig motorpartner Honda om te kunnen samenwerken met Renault. De Franse motorproducent hielp Red Bull een week geleden aan de overwinning tijdens de Grand Prix van Maleisië, die werd gewonnen door Max Verstappen.

"Het geeft ons hoop dat je met deze motor races kunt winnen als je een goed chassis hebt", zei Alonso bij Suzuka. "Maar het zet McLaren ook onder druk dat ze volgend jaar een goed chassis moeten bouwen."

Op de vraag of McLaren die druk kan weerstaan, zei hij: "McLaren moet voor niemand bang zijn. Dit team heeft alles wat je nodig hebt om een goede auto te bouwen." Als hij bij McLaren verblijft, zal Stoffel Vandoorne opnieuw als teamgenoot hebben. De Belg zei op donderdag dat hij "honderd procent" klaar is om het team te leiden.

Vandoorne overtrof Alonso het hele weekend in Maleisië. "Stoffel deed gewoon beter werk dan ik", geeft Alonso toe. "Hij was anderhalve tiende sneller. Het was zeker niet de beste race voor mij in termen van geluk en de positie van de auto's na de eerste bocht. Maar Stoffel zag er in de praktijk beter uit en hij scoorde beter en kwalificeerde zich beter. Ook lag zijn tempo hoger."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS