Formule 1

McLaren kan zich niet meer verstoppen: "Dezelfde motor als Renault en Red Bull en we liggen achter. Punt!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2018 18:48 • Print artikel

SHANGHAI - McLaren-racedirecteur Eric Boullier heeft toegegeven dat de huidige worsteling van het team te maken heeft met de veronderstelling dat de doelstelling voor dit seizoen niet ambitieus genoeg zijn. Het team had gehoopt dit jaar weer een goed seizoen te hebben omdat het is overgestapt naar Renault-motoren. De afgelopen drie seizoen reed de renstel uit Woking met Honda-krachtbronnen en dat resulteerde in dramatische resultaten.

McLaren Grand Prix China


Het tempo van de MCL33 stelt McLaren echter niet in staat in de buurt van de voorste rijders te komen, met de dertiende en veertiende plaats tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China. Volgens Boullier voldoet de auto aan de doelstellingen die het team vooraf had gesteld, maar blijkt dat niet ambitieus genoeg. "We moeten dus onze ambitie herzien", aldus Boullier.

Hij stelde dat de Honda-jaren niet fundamentele problemen bij McLaren hadden gemaskeerd en dat de auto goed op veranderingen reageert - maar eenvoudigweg snelheid mist. "De auto is nog steeds zeer uitgebalanceerd, de coureurs zijn blij met de balans. Hoe je de auto ook probeert af te stellen, de auto reageert overeenkomstig. Ik denk dat de auto niet slecht is voor wat betreft het ontwerp."

Boullier gaf toe dat met twee teams als benchmark McLaren zich niet kan verstoppen. "We hebben dezelfde motor als Renault en Red Bull en we liggen achter op hen. Dat is een feit. We moeten begrijpen waarom we te langzaam zijn in de kwalificatie, waarom we beter zijn in de race en waarom we achter de andere Renault-teams zitten. Punt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS