Formule 1

Fernando Alonso helemaal het mannetje in 2017: "Hij is net zo fit als tien jaar geleden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 februari 2017 11:16

Fernando Alonso zit weer op hetzelfde niveau van lichamelijke conditie als in de periode dat hij twee maal Formule 1 wereldkampioen werd, meer dan tien jaar geleden. Dit volgens zijn trainer Edo Bendinelli. De Spaanse coureur begint alweer aan zijn zestiende seizoen in de sport. Op de grid staan nog twee iets oudere coureurs Kimi Raikkonen en Felipe Massa.

ormule 1 2017 Fernando Alonso


Met de komst van de snellere bolides in het seizoen 2017, moeten alle coureurs harder trainen tijdens de winterperiode. "Ik kan zeggen dat Alonso erg in vorm is, sterker en meer gemotiveerd dan ooit," zei Bendinelli tegen het Spaanse sports daily AS. "Zijn aerobics in de afgelopen jaren was erg goed, maar nu is er meer fitheid, gewicht en kracht nodig. We zijn gefocust op functioneel trainen zodat hij hetzelfde niveau bereikt als in 2005 en 2006, toen hij de titel won met Renault."

Bendinelli voegt eraan toe dat Alonso geen sporen vertoont van zijn angstwekkende crash tijdens de Grand Prix van Australië in 2016. Door die crash moest de Spanjaard de race in Bahrein laten schieten door een ingeklapte long en gebroken ribben. "Nee, helemaal niks, het was ernstig met zijn long, maar die is perfect nu."

Alonso hoopt dat zijn nieuwe bolide, de McLaren-Honda MCL 32, net zo goed is voorbereid. Zak Brown, de teambaas van McLaren heeft al gewaarschuwd dat 2018 realistischer i s om het team weer in winnende positie te zien.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS