Formule 1

Fernando Alonso zet vraagtekens bij nieuwe regels: "De een gaat rechts een ander links"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 1 februari 2017 16:10

De Formule 1 teams hebben een grote kans de nieuwe regels in het seizoen 2017 verkeerd te begrijpen zegt Fernando Alonso. Na drie stabiele jaren binnen de regels zou de aanstaande vernieuwing wel eens een verschuiving in de rangorde kunnen veroorzaken. Alonso verwacht dat sommige teams snel realiseren dat anderen de nieuwe ontwerpen beter interpreteren.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


"Als er nieuwe regels zijn heb je geluk of ongeluk", zegt de McLaren-Honda coureur. "Het ligt eraan hoe ieder team de regels interpreteert, hoe het werkt met de filosofie van de auto. Misschien kies je ervoor om rechts te gaan en iemand anders in de paddock voor links, en kom je er in race vier of vijf van het seizoen achter dat je aerodynamische pakket ook naar links gaat. Gewoon omdat je verkeerd bent begonnen. Ik hoop dat wij een van de teams zijn die het vanaf de start goed gedaan hebben."

McLarens prestatie is de afgelopen jaren beslist door Honda's gevecht om op gelijke hoogte met hun rivalen te komen. Het zal aan het team liggen denkt Alonso, hoe zij zich de nieuwe aerodynamica meester maakt, wat beslissend zou zijn in 2017. De meningen zijn hierover verdeeld, het ene team denkt dat de krachtbron de beslissende factor is de ander het aero-pakket.

De Spanjaard legt uit: "Laten we zeggen dat Mercedes, de topkracht, moeilijk te bereiken zal zijn. Ik denk dat we voldoende dichtbij kunnen komen om het gevecht aan te gaan. Ik ben er 100% zeker van dat we de kracht bereiken die we willen, het aerodynamische vlak is een vraagteken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS