Formule 1

Fernando Alonso heeft geen tijdschema voor Le Mans en Indy 500. "Lastig om 24 uursrace te winnen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2017 14:39 • Print artikel

Fernando Alonso heeft zichzelf voorgenomen om de Triple Crown op zijn naam te zetten. De Formule 1-coureur heeft de wereldtitel Formule 1 al binnen en reed in mei de Indy 500. De Spanjaard was op weg om de titel te winnen, maar de Honda-motor liet hem in de steek. Recent testte de Spaanse coureur in Bahrein de Toyota TS050 Hybrid, die kanshebber is op de winst in de 24 uur van Le Mans 2018 en geruchten vieren hoogtij. De Spanjaard zit volgens diverse geruchten komend jaar in de auto op het Circuit de la Sarthe. Zelf houdt de McLaren-coureur het nog in het midden.

Fernando Alonso Indy 500

"Ik heb geen schema", reageert Alonso tegenover het Duitse Motorsport-Total. "Ik hoop het, het kan me op een dag lukken en ik heb een stevig doel voor ogen." Hij wil de hattrick pakken als de kans zich voordoet. Daarbij lijkt de tweevoudig wereldkampioen F1 te zeggen dat hij de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans ook wil gaan rijden, naast zijn verplichtingen in de Formule 1. Alonso liet in mei de Grand Prix van Monaco schieten voor de Indy 500.

"Ik weet hoe complex de races zijn", zegt de snelle coureur. "Het winnen van het F1-kampioenschap is een enorme klus, maar niet minder lastig dan het winnen van een 24 uursrace." Alonso spreek met respect over de klassieke race op het Circuit de la Sarthe. "Je hebt teamgenoten en je hebt een snelle en betrouwbare auto nodig", zegt Alonso over Le Mans waar hij mogelijk in 2018 als fabriekscoureur van Toyota in actie komt. "De Indy 500 is hetzelfde als vorig jaar", besluit de coureur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS