Formule 1

Ambitieuze Fernando Alonso wil te graag, McLaren F1-teambaas tempert enthousiasme

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 november 2017 07:12

Fernando Alonso wil graag meer dan alleen de 24 uur van Le Mans in het FIA World Endurance Championship doen, mits de mogelijkheid zich voordoet. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 testte recent in Bahrein de LMP1-auto van Toyota tijdens de rookietest (FOTO'S). Mogelijk is hij een van de coureurs voor de aankomende endurancerace op het Circuit de la Sarthe.

Fernando Alonso 24 uur van Le Mans FIA World Endurance Championshi

Toyota heeft haar aanwezigheid in het kampioenschap recent bevestigd, maar moet haar coureurs nog aankondigen. De Spanjaard, zo gaan de geruchten, wordt mogelijk coureur voor Le Mans en zelfs voor diverse andere races van het FIA WEC.

“Ik heb er nog niet over nagedacht”, reageerde Alonso, toen Crash.net vroeg of hij geïnteresseerd was in aanvullende WEC-races. “Dat moet ik verwerken. Ik moet de kalender goed zien. Het kan mooi zijn, mogelijk. Ik zou het leuk vinden.”

McLaren-teambaas Eric Boullier bevestigt de wens van zijn coureur om meer races, te rijden, maar zegt dat er naast Le Mans slechts drie andere races zijn waarin de Formule 1-coureur kan deelnemen. “Als eerste, er is zoals je kan zeggen een samenloop, hij kan niet het volledige seizoen doen”, zei de Fransman. “En met het superseizoen zijn er eigenlijk drie races, denk ik, die je plus Le Mans kan doen. Het is voor ons allemaal bekend dat Fernando graag elke weekend races wil doen. Er is niet genoeg met 52 weekenden per jaar.”

“We weten dat hij op een dag Le Mans wil doen. Tot nu toe is er geen officiële vraag. Er is ons niets gevraagd. Dus kan ik niet reageren op geruchten.” Toyota’s technisch directeur Pascal Vasselon zegt dat hij verwacht dat de aankondiging van de coureurs in januari gaat plaats vinden. De directeur wil echter nog geen uitspraken doen over geruchten dat Alonso een plek gaat invullen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS