Formule 1

Fernando Alonso hangt aan de lippen van de Amerikaan Mario Andretti: "Een ware legende"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2017 02:13 • Print artikel

Fernando Alonso begon op maandag met zijn eerste officiële test van de Indy 500. Het is de tweede stap na de Grand Prix van Monaco om de triple crown binnen te halen. Tijdens deze dag had hij een kort gesprek met de oud F1- en IndyCar-coureur Mario Andretti. De Spanjaard gaf toe dat hij alle adviezen van de 77-jarige Amerikaan heeft opgezogen.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


“Hij kwam alleen maar om mij te begroeten. Hij wist dat we op dat moment aan het testen waren, dus het was slechts een formeel hallo”, vertelt de McLaren-coureur tegen Autoblog.com. “Maar later in de pitbox, rond lunchtijd, spraken we meer dan een uur met elkaar. Dus spraken we over veel zaken, heel veel dingen, van Formule 1 tot de banden van de Indy Car, hoe ze presteren en we spraken over de banden in de Formule 1.” Ondanks dat Andretti de triple crown nooit binnenhaalde, is hij wel de enige winnaar van het F1-wereldkampioenschap, de Indy 500 en Daytona 500. Alonso wilde dus alle informatie van de Amerikaan in zich opnemen.

“Hij is een ongelooflijk persoon en een ware legende in de motorsport, dus elk commentaar, elke woord wat hij zegt is echt, echt belangrijk voor ons allemaal. En binnen het team zijn we extreem trots en blij om met hem te werken”, aldus Alonso.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS