Formule 1

Eerste reactie Fernando Alonso: "Problemen door kapotte achterophanging, gepland programma niet afronden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2017 07:45 • Print artikel

Fernando Alonso was de snelste in de twee uur durende Rookietest. In de daarop volgende 4 uur durende test, waarin Marco Andretti de snelste was, klokte Alonso de 19e positie. Helaas kwam hij niet in actie tijdens de geplande verkeerssimulatie op de Indianapolis Motorsport Speedway door een achterophangingsprobleem. Het doel was om met zijn teamgenoten van Andretti Autosport deze omstandigheden te oefenen. De McLaren-coureur hoopte ervaring in verkeer op te doen tijdens het laatste uur door in een groep te rijden met de vijf anderen Andretti-coureurs.

Fernando Alonso

“We hadden wat problemen met de achterwielophanging en konden we het programma dat gepland stond met rijden in een beetje verkeer aan het einde van de dag, niet afronden”, vertelt=de de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 aan het Engelse Autosport. “Maar in zijn algemeenheid was het een ongelofelijke dag. Ik ben vrolijker dan de eerste dag, omdat ik in staat was om sommige veranderingen aan de set-up die gepland stonden in de ochtend, te voelen."

"Verkeer is nog steeds een dingetje waar we doorheen moeten gaan in de komende dagen, dus iets waar ik wat meer achteraan moet jagen in het programma. Maar ik heb twee of drie ronden achter wat auto’s gereden toen ze uit de pitsstraat gingen en het was erg leuk. Dus kijk ik er naar uit.” Alonso benadrukt dat hij zich nog niet richt op de kwalificatie, maar vooral op de racesnelheid.

“In mijn geval, is de kwalificatie niet echt belangrijk”, vertelt de McLaren-coureur. “Wanneer je op de baan bent, wil je snelheid voelen. Dus is het een vraag van genieten, maar ik denk dat de prioriteit bij ons in de pitbox ligt bij de set-up van de auto voor de race, om me comfortabel in verkeer te voelen, zoveel als mogelijk te leren, de manier van inhalen, de plek om in te halen, hoe je zo min mogelijk momentum verliest tijdens deze manoeuvres."

"Er zijn veel dingen die ik nu nog niet weet en ik moet snel leren, dus laten we zien wat we in de kwalificatie kunnen doen. Maar het is duidelijk dat de race-preparatie de eerste prioriteit heeft.” Toch geeft de voormalig wereldkampioen Formule 1 aan dat hij al een duidelijk verschil voelt tussen de auto tijdens zijn eerste kennismaking en deze training voor de Indy 500.

“Ja, wat meer”, reageert de Spanjaard wanneer hem gevraagd wordt of hij de auto al meer beheerst. “Absoluut een betere dag, een veel beter gevoel. Ik was in staat om de auto nu te besturen. Er is nog veel werk voor me, om te leren, maar ik heb zeker het gevoel dat ik wat goede stap gemaakt heb.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS