Formule 1

Fernando Alonso blij om McLaren bovenaan te zien: "De mensen op de tribune..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 juli 2017 12:04 • Print artikel

SILVERSTONE - In Q1 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië stond Fernando Alonso in de McLaren bovenaan op de tijdenlijst op het circuit van Silverstone. Zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne haalde zelfs Q3, waarin voor de poleposition wordt gevochten. Volgens Alonso is het goed voor de fans om McLaren weer vooraan te zien, wat zij door luid gejuich ook lieten blijken. De F1-coureur werd daarbij overigens wel geholpen door de weersomstandigheden.

Fernando Alonso Grand Prix Groot-Brittannië McLaren


“Ik zag ze in de ronde toen ik naar binnen ging, de mensen op de tribunes die opgewonden raakten”, aldus Alonso tegen Planet F1. “Het was alleen in Q1 doordat ik drogweerbanden had laten monteren, maar mensen moeten op enig moment McLaren terug aan de top zien. Ik ben blij voor hen, ook blij voor het team. Het heeft extra werk door een beetje te vaak motoren te moeten wisselen, maar om McLaren bovenaan te zien, is mooi, zelfs in Q1.”

Toch start Alonso de race achteraan vanwege een forse grid-straf. Met de verwachte regen hoopt de coureur op chaos en daardoor op kansen. “Als het veranderende omstandigheden zijn, kunnen we competitief zijn en een beetje chaos gaat helpen”, aldus de coureur uit Oviedo.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS