Formule 1

Alonso: “Veel hoge snelheidsbochten, waardoor je niet makkelijk de auto’s voor je kunt volgen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 oktober 2017 04:01 • Print artikel

Suzuka – Fernando Alonso pakte de tiende plek tijdens de kwalificatie in Suzuka, maar vooraf wist de Spanjaard dat hij een forse gridpenalty zou krijgen. Alonso start nu tot groot verdriet van Honda als laatste. Voor motorleverancier Honda is de Japanse Grand Prix een thuiswedstrijd.

Fernando Alonso F1

“We weten dat we als laatste moeten starten, daardoor was de kwalificatie niet belangrijk voor ons", verklaarde Alonso na het tijdrijden. "Toch, ondanks de penalty, wilde we pushen en een normale kwalificatiesessie hebben. We hebben zoveel fans hier, zóveel Honda supporters. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn en een net resultaat hebben neergezet”, blikt Alonso terug op de kwalificatie.

Over de race van zegt de Spanjaard het volgende: “Natuurlijk wordt het tijdens de race anders. Punten scoren is al een lastig target in een normaal weekend, helemaal als we als laatste starten. De baan heeft veel hoge snelheidsbochten, waardoor je niet makkelijk de auto’s voor je kan volgen. We hebben een hoop actie vooraan nodig, wanneer we een paar plekken willen opschuiven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS