Formule 1

Felipe Massa waarschuwt Verstappen: "Het is zijn eigen schuld! Max moet op zijn woorden letten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2017 16:46 • Print artikel

Felipe Massa heeft Max Verstappen gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met de opmerkingen die hij maakt naar de media. Nadat Verstappen tijdens de kwalificatie in Bahrein werd gehinderd door de Williams F1-coureur uitte Max zijn ongenoegen over Massa, maar zei dat hij Felipe niet zou opzoeken voor een gesprek. "Hij is Braziliaan, dus er is niet veel om over te praten", grapte Verstappen. Dat grapje schoot Massa weer in het verkeerde keelgat. De Braziliaan vindt het niet fair hoe Max over hem praat.

Max Verstappen F1

"Ik vertelde hem: "Wees voorzichtig met wat je zegt, omdat je nog steeds naar BraziliŽ moet gaan om te racen. Wees voorzichtig met wat je zegt", het is niet terecht om over de Brazilianen te praten zonder te weten waar hij over praat," beet Massa van zich af tegen UOL Esporte.

Verder zei Massa dat hij het ook niet kon waarderen dat Verstappen klachten had over het 'in de weg rijden' van Felipe tijdens de kwalificatie in Bahrein. "Ik heb hem niet gehinderd", drong Massa aan. "Misschien was ik de zondebok omdat hij werd verslagen door zijn teamgenoot. Dus iemand moest de schuld krijgen. Het was hetzelfde tussen mij en Hulkenberg, maar heb je een van ons horen klagen over de ander?"

De woordenwisseling van Massa en Verstappen zijn al eerder ontstaan en dateren van 2015. Twee jaar geleden vond de nu 35-jarige Braziliaan, de toenmalige rookie een "gevaar" om op zo'n jonge leeftijd te debuteren in de Formule 1. Ook na de crash in Monaco had Massa commentaar op Max. Verstappen liet zich toen niet imponeren en beet van zich af. Ook heeft Verstappen met zijn rechtervoetje laten zien tot welke mooie dingen hij in staat is getuige zijn zege in Barcelona, zijn indrukwekkende regenrace in BraziliŽ en nog veel meer mooie inhaalacties.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS