Formule 1

Felipe Massa over het geklaag van Fernando Alonso: "Misschien naar een ander team"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 juni 2017 06:27 • Print artikel

Iedereen begrijpt het wel dat Fernando Alonso ontevreden is met zijn zaken in de Formule 1. De Spanjaard beleeft zijn slechtste seizoen in zijn F1-carrière die een periode van zestien jaar bestrijkt. De toekomst in de koningsklasse van de autosport is onzeker, met weinig kansen bij grotere teams in 2018. Velen geloven dan ook dat Alonso het voor gezien houdt en een vol seizoen gaat deelnemen aan de IndyCar series. Zijn optreden tijdens de laatste Indy 500 was zeer indrukwekkend.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


Williams Martini Racing coureur Felipe Massa, die samen met Alonso in dienst was bij Scuderia Ferrari weet waarom de 35-jarige klaagt. "Alonso klaagt over de F1 omdat hij geen goede auto heeft", weet Massa te vertellen tegen het Spaanse El Confidencial. "De Formule 1 is nu hetzelfde als in de jaren 1980. Nu, met Liberty gaan we de goede weg in met het aantrekken van publiek, maar met de auto's maken we nog steeds geen verschil. Het gat met Mercedes AMG Petronas, Ferrari en de rest is te groot. Kleinere teams moeten meer kans hebben, maar totdat er een ander Concorde overeenkomst getekend wordt in 2020 zal dat onmogelijk zijn".

Wie het Indy 500-avontuur van Alonso heeft gevolgd, weet dat de Spanjaard onder andere genoot van de relaxte sfeer die er hing bij de Amerikaanse raceklasse. "In de F1 is iedereen aan het zoeken naar enige controverse als je iets zegt", zei Alonso. "Of ze denken aan de toekomst in plaats van de weekenden, want je weet al wie er in de top 15 staan van de kwalificatie en de race".

Op de vraag of het klagen van Alonso misschien betekent dat het tijd is dat hij moet vertrekken uit de Formule 1, antwoordde Massa: "Dat hangt van een hoop dingen af. Misschien gaat hij naar een ander team of neemt andere uitdagingen aan buiten de Formule 1. Het is iets wat we niet weten."

10 euro korting op alles! Alleen dit weekend geldig! Vul tijdens het afrekenen de kortingscode 'KORTING10' in en je ontvangt €10,- korting. Let op: korting is alleen geldig bij minimale besteding van € 75,-.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS