Formule 1

Huwelijk tussen McLaren en Honda staat op springen, toch Mercedes krachtbronnen...?

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 juni 2017 14:33

De relatie tussen McLaren en Honda staat op knappen, zeker na de Grand Prix van Canada waar Fernando Alonso uitviel in de slotfase van de race en Stoffel Vandoorne op de veertiende plaats finishte. De coureurs kwamen op sommige stukken zelfs meer dan 26 kilometer per uur tekort aan topsnelheid. Alonso, Vandoorne en McLaren zelf zijn er klaar mee. The Daily Mail schrijft zelfs dat het team uit Woking de financiėle tik van €88 miljoen op de koop toeneemt.

Formule 1 2017 McLaren-Honda


Tijdens de Grand Prix op het Circuit Gilles Villeneuve was er een gesprek tussen de belangrijkste aandeelhouder van McLaren, Mansour Ojjeh, Niki Lauda van Mercedes AMG Petronas en Toto Wolff de teambaas van de Duitsers over een nieuwe regeling volgens de Britse krant The Daily Mail. McLaren zou dan Honda laten vallen en kiezen voor Mercedes. Zij die dicht bij de te verwachten deal staan zeggen dat er nog wel obstakels zijn die overwonnen moeten worden. Maar dat ze verre van onoverkomelijk zijn.

Meer nieuws over een mogelijke deal wordt nog voor de zomerstop verwacht in augustus, echter de motoren worden pas volgend jaar geleverd en niet op het einde van het seizoen. Het team staat onderaan bij de strijd om de constructeurstitel zonder punten. Tien motoren zijn er al doorheen gedraaid tussen de twee auto's in het huidige seizoen tot nu toe. Teambaas van McLaren-Honda, Eric Boullier, zei tegen Sports Mail over de laatste tegenslag van Alonso in Canada: "Hartverscheurend. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om de teleurstelling, onze frustratie en droefheid weer te geven. Dus ik zeg alleen maar dit, het is simpelweg niet goed genoeg".

Top 10 Gasbarbecues. Barbequeshop heeft nu 15% korting op accessoires met deze promotiecode: ' VADERDAGBBQ17'

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS