Formule 1

Felipe Massa neemt Lance Stroll graag bij de hand: "Dat zou je zus of zo moeten doen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2017 17:11

Volgens Felipe Massa doet het werken met zijn rookie-teamgenoot Lance Stroll hem denken aan de manier waarop hij destijds werd begeleid door Michael Schumacher, eerder in zijn carrière. In 2006 kwam Massa naar Ferrari en werd zo teamgenoot van de zevenvoudig wereldkampioen.

Williams F1


"Ik vroeg Michael veel meer informatie dan hij me gaf, maar hij gaf wel iets, heel veel", aldus Massa. "Natuurlijk was hij niet honderd procent gelukkig als ik voor hem reed. Ik vroeg hem veel omdat ik hem altijd als een leraar zag en ik was niet bang te vragen 'wat ben je hier aan het doen, wat ben je daar aan het doen?' Ik vroeg hem alles wat ik kon vragen. En hij gaf me antwoord. Maar soms, als ik hem iets vroeg, wilde hij het niet zomaar zeggen."

Volgens Massa is hij nu zo behulpzaam als hij maar kan zijn richting zijn huidige teamgenoot Lance Stroll. "Ik help hem heel veel, ik probeer alle kennis die ik heb aan hem over te dragen. We kunnen het heel goed met elkaar vinden en als ik hem kan helpen dan doe ik dat."

"Bijvoorbeeld: misschien doe ik iets bepaalds in een bocht terwijl hij daar tijd verliest. Dan bevraagt hij me daar gewoon over. En ik zeg hem dan: oh dat zou je zus of zo moeten doen. Geen probleem."



Vergeet niet je lot te bestellen: Denk aan de volgende trekking van de Staatsloterij. Check HIER voor meer info!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS