Formule 1

Felipe Massa: "Geen grote naam in team nodig voor een topauto"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 mei 2017 20:08

Felipe Massa heeft gezegd blij te zijn dat Ferrari heeft bewezen dat een grote naam bij een team dit seizoen niet vereist is om succesvol te zijn. Van de nieuwe aerodynamische regels werd verwacht dat ze een groot voordeel zouden zijn voor Red Bull Racing. Maar het is nu Ferrari dat zich de grootste uitdager toont van Mercedes, het team dat de Formule 1 de laatste drie jaar heeft gedomineerd.

Felipe Massa Williams


"Ferrari doet dit seizoen iets wat niemand had verwacht", aldus Massa. "En dat is fantastisch. Het toont dat je niet (topontwerper) Adrian Newey in je team hoeft te hebben om topresultaten te kunnen scoren. Ik denk dat als je mensen met expertise op verschillende vlakken laat samenwerken, ook al hebben ze geen topnaam, ze toch een goed resultaat kunnen neerzetten."

"In november zou ik nog gezegd hebben dat Red Bull het enige team is dat Mercedes serieus tegenstand had kunnen bieden. In een aantal van de laatste races van het afgelopen seizoen deed Red Bull het heel goed. Hun Renault-motor was misschien nog niet fantastisch, maar werd wel steeds beter. Maar Red Bull maakte niet de juiste auto. Ferrari deed dat wel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS