Formule 1

Felipe Massa is in vergevorderde gesprekken met Williams F1 voor een comeback

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 december 2016 17:06

Williams Martini Racing heeft Felipe Massa gevraagd om zijn pensionering binnen de Formule 1 met nog één jaar uit te stellen om zo het eventuele vertrek van Valtteri Bottas naar het Mercedes AMG Petronas Formula One team te compenseren. De Franse krant L'Equipe vermelde dit donderdag.


De Finse coureur was al aangekondigd als partner van debutant Lance Stroll bij het team van Williams, voor het seizoen 2017. De schok, die Nico Rosberg veroorzaakte door vijf dagen na het behalen van zijn wereldtitel F1 per direct te stoppen bij Mercedes, zorgde ervoor dat Bottas sindsdien gezien wordt als de ideale vervanger voor die positie.

Pat Symonds, Hoofd techniek, heeft gewaarschuwd dat als Williams in het seizoen begint met een nieuw rijderskoppel, het wel eens zeer moeilijk kan gaan worden, dit met het oog op de aanstaande grote veranderingen in de reglementen.

Het verhaal gaat dat Massa al in "vergevorderde gesprekken" is met het Britse team om zijn verblijf in de F1 te verlengen met nog een jaar.
De Braziliaan voegde zich bij het team van Williams in 2014 met een contract voor drie jaar, dit na een verblijf bij Scuderia Ferrari.
Tijdens de Grand Prix van Italië gaf hij aan op het einde van het seizoen 2017 zijn indrukwekkende carrière te willen beëindigen.

Er gaan geruchten dat er een bod een bod van Mercedes is van €10 miljoen korting op de leverantie van de krachtbron door de Duitse fabrikant voor het Britse team. Indien Valtteri Bottas natuurlijk naar de zilverpijlen komt.

Niet vergeten deze keer? Heb jij al een lot voor de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS