Formule 1

F1-directeur moest negatieve spiraal doorbreken: "Half Nederland komt naar Max Verstappen kijken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 februari 2018 08:11

Formule 1-directeur Chase Carey verdedigt de verandering die het bedrijf Liberty Media doorvoert in de hoogste klasse van de autosport. Volgens de Amerikaan kan de sport zonder transformatie namelijk niet groeien. De Formule 1 heeft namelijk wat veranderingen om haar oren gekregen, zo is er de controversiële Halo, het besluit om de grid girls te weren en worden de starttijden van de races aangepast. Het zorgt voor gemengde reacties.

Max Verstappen


Volgens Carey is dit van belang voor de toekomst van de sport. "De fans zijn ongelofelijk belangrijk voor ons, net als Europa", zegt de F1-directeur tegen Sport Bild. "Dus ons motto is: hetzelfde spelletje, andere aanpak. We willen een product creëren dat alles omvat waarmee de fans zijn opgegroeid. Maar als je geen veranderingen toestaat, kun je niet groeien. Bernie Ecclestone zei zelf in 2016 dat hij geen kaartje voor een race zou kopen. Er was een negatieve spiraal en die moesten wij doorbreken."

Toch is de Amerikaan positief over de huidige staat van de Formule 1, waarin hij wel meer 'competitie en drama' wil zien. Waarbij ook de 'underdog' opstaat. "Lewis Hamilton is een erg speciale persoonlijkheid", zegt de Amerikaan. "Half Nederland komt naar de races om Max Verstappen te zien en Ferrari is het grootst in de sport."

"Vorig jaar was het te veel een duel tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Ik wens soms dat een underdog wint in plaats van alleen de favorieten. Kan Fernando Alonso weer winnen? Kan McLaren aanvallen met Renault? Gaat Verstappen meer geluk hebben dan in de eerste helft van 2017? Dat zijn allemaal mooie scenario's."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS