Formule 1

Esteban Ocon wil geen brokken: "En wanneer je voorbij de conflict-fase bent, dan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 maart 2018 18:19 • Print artikel

Esteban Ocon en Sergio Perez vochten als teamgenoten zware gevechten op de baan uit, waarbij geregeld brokken gemaakt werden. Het dieptepunt was wel de Grand Prix van België waar Ocon de Mexicaan beschuldigde dat hij hem richting Eau Rouge probeerde dood te rijden. Dit jaar gaat het volgens de jonge coureur allemaal anders zijn.

Formukle 1 2018 Force India


"We gingen door een periode die behoorlijk zwaar was, we vochten voor een 10e, zelfs voor een 100ste, tijdens de trainingen en op de baan," vertelde Ocon tijdens de wintertest in Barcelona aan Reuters. "Er was een periode dat we zo dichtbij kwamen, maar dat is nu over… Ik denk dat er geen zorgen hoeven te zijn dat dat door gaat. Ik wil niet dat het gebeurt."

De Fransman zegt het zelfs goed te kunnen vinden met zijn teamgenoot Perez, maar een persoonlijke relatie heeft echter haar beperkingen. "We gaan waarschijnlijk nooit samen op vakantie, maar we hebben geen probleem," zei de Mercedes-protegé. "Er is een goede sfeer in het team, iedereen werkt nauw samen en ik werk ook nauw met hem samen, dus zijn er geen problemen."

Operationeel directeur Otmar Szafnauer zegt ook de twee coureurs goed in de gaten te houden op de baan en waar nodig gaat hij het tweetal ook wijzen op hun verantwoordelijkheid. "Ja, dagelijks, wanneer het niet per uur is," aldus Szafnauer. "We gaan het seizoen starten zoals we vorig jaar zijn geëindigd. De laatste paar races stonden we toe dat ze tegen elkaar reden. Eén van de fases in het bouwen van een team is de conflict-fase. En wanneer je voorbij de conflict-fase bent, werk je beter samen. Ik denk dat we nu in die fase nu zitten."

Ziggo zendt in Nederland de Formule 1 Grands Prix uit. Wil je Max Verstappen ook volgen? Kijk dan eens naar het pakket: Ziggo Alles-in-1 + Gratis Formule 1

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS