Formule 1

Esteban Ocon vreest nieuwe F1-regels: "Inhalen wordt moeilijker"

Uitgegeven door Daan Daniels • 24 februari 2017 11:28 • Print artikel

Esteban Ocon, coureur van Force India F1, is bang dat de regelwijzigingen het moeilijker maken om tijdens Grands Prix' in te halen. De nieuwe regels zorgen ervoor dat auto’s per ronde zo’n vijf seconden sneller zijn, maar het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor het inhalen.

Force India Esteban Ocon

Velen voorspellen dat in plaats van dat het rijders helpt, de nieuwe regels kunnen leiden tot races waar rijders achter elkaar blijven rijden. Ocon hoort bij diegenen die denken dat inhalen moeilijker wordt. “Auto’s krijgen een extra zetje, maar hebben ook meer onderstuur in de bochten en je verliest meer downforce”, zegt Ocon.

“Ik wil nog niet te vroeg oordelen. Ik denk dat het moeilijker wordt om in te halen, maar misschien ook niet. We zullen zien. Als het tijdens een race fysiek een harde wedstrijd wordt, zul je mensen zien uitvallen en dat kan een verschil maken.”

Formule 1 met Max Verstappen Zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Ziggo Zakelijk heeft nú een schitterende aanbieding met drie maanden op proef!

Meer informatie? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS