Formule 1

Esteban Ocon en concurrent van Max Verstappen heeft grootse plannen: "Pikorde kan volledig veranderen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 januari 2017 20:12 • Print artikel

Esteban Ocon stapte in 2016 halverwege het seizoen in bij Manor. Toch maakte de jonge Fransman indruk, want dit jaar rijdt hij voor Force India. Het Indiase team werd afgelopen seizoen vierde in het constructeurskampioenschap, waarmee de voormalig concurrent van Max Verstappen een flinke stap naar voren op de grid maakt.

Esteban Ocon F1

“Force India’s doel in om in 2017 bij de top drie van constructeurs te horen”, vertelt Esteban Ocon aan het Franse Auto Hebdo. “Dat betekent dat we een groot team voorbij moeten, maar de nieuwe regels betekent dat de pikorde volgend jaar volledig kan veranderen. Met het stoppen van het tokensysteem, wat de ontwikkeling van de motoren behoorlijk beperkte, moeten gaten makkelijker gedicht worden en kan de gevestigde orde overhoop gehaald worden. Dat is de reden dat ik gevraagd ben om direct op snelheid te zijn.”

“Ik heb voor twee jaar getekend, maar het eerste jaar is niet om te leren”, legt Ocon uit. “Mijn doel is om elke race in de punten te zitten en me zo vaak als mogelijk op de top vijf te richten. Mijn negen races in 2016 zijn bruikbaar, omdat ik al in de F1 ben en diverse circuits heb leren kennen, maar ik moet Melbourne, Shanghai, Monaco en Baku nog leren. Ik ga ook een nieuwe teamgenoot ontdekken, Sergio Perez, die de referentie van het team is. Hij is volgens de experts, een van de topcoureurs, maar ik moet hem gaan verslaan, zoals elke ander.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS