Formule 1

Esteban Ocon voelt de druk: "Dit is dan ook Formule 1, geen peuterschool"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2016 17:25

Esteban Ocon rijdt de laatste races van dit jaar Formule 1 voor het team van Manor. Hij mocht instappen nadat Rio Haryanto zijn financiële verplichtingen niet langer kon voldoen. De Franse coureur wordt daarmee door Mercedes en Renault klaargestoomd voor een vaste rol in de hoogste klasse van de autosport.


Het betekent dat de druk vol op de ketel staat bij de jonge coureur. Toch zegt Esteban Ocon, die in de Formule 3 flinke gevechten met Max Verstappen uitvocht, dat hij zichzelf de meeste druk oplegt. Tegenover de officiële website van de Formule 1 vertelt hij: “Ja, de verwachtingen zijn hoog. Maar de grootste druk komt van mijn kant. Ik wil het goed doen. Ik wil goed presteren en het team blij maken.”

Toch maakt de coureur zich niet al te druk over zijn toekomst: “Ik maak me niet echt zorgen. Ik ben hier nu om te leren. Mercedes en Renault hadden hetzelfde belang om me bij Manor te zetten. Om me voor te bereiden op mijn toekomst, om me een goede scholing te geven. Ik ben hier met een perspectief. Natuurlijk is er competitie tussen Pascal en mij is, maar dit is dan ook Formule 1, geen peuterschool.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS