Formule 1

Heeft Esteban Ocon geluk met Max Verstappen: “Ah, van deze kant heb ik er nog niet naar gekeken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 september 2016 17:21

Esteban Ocon was in het raceseizoen 2014 in de Formule 3 de grootste rivaal van Max Verstappen (vette video strijd tussen Max Verstappen en Esteban Ocon) en schreef dat jaar het kampioenschap op zijn naam. Het was echter de Nederlander die direct doorstootte naar de Formule 1. De Fransman (oud zeer met Max) moest genoegen nemen met een tussenstap in andere klassen.


Inmiddels is de jonge coureur opgepikt door Mercedes, maar hij heeft ook nog connecties met Renault doordat Mercedes hem als reservecoureur heeft uitgeleend. Hij lijkt nog eerder dan de andere Mercedes-protogé Pascal Werhlein de stap naar voren te mogen maken op de grid. Een grote kans dat Esteban Ocon als in 2017 doorschuift naar Renault als vaste waarde.

Wanneer de officiële Formule 1-website vraagt of de snelle doorgroei van Max Verstappen in zijn voordeel heeft gespeeld omdat andere teams nu wellicht vrezen het volgende grote talent te missen, reageert de tiener: “Ah, van deze kant heb ik er nog niet naar gekeken. Omdat alle F1-teams al jaren nauwgezet kijken naar de winnaars in de lagere klassen. Ik gok dat ze weten met wie ze handelen. Natuurlijk, je kunt nooit zeggen hoe een coureur zich gaat ontwikkelen in de Formule 1, maar in het algemeen zijn er niet veel slechte verrassingen. Kijk naar Hamilton en Rosberg, Vettel of Ricciardo...”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS