Formule 1

Esteban Ocon geniet na de enorme druk uit zijn jeugd: "Ik had geen gewone jeugd"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 augustus 2017 18:09 • Print artikel

Sahara Force India coureur Esteban Ocon geeft toe dat voor hij de Formule 1 kon bereiken, hij om moest gaan met een grote hoeveelheid druk die erg hoog was voor een tiener. De 20-jarige is bezig zich op de kaart te zetten in de F1 met een grote vastberadenheid en flinke portie doorzettingsvermogen. Ocon groeide op in een modaal gezin waar grote financiŽle offers en toewijding het enige was waarop hij kon vertrouwen, tezamen met zijn enorme talent om de raceladder op te klimmen. De grote steun van zijn familie zorgde ervoor dat falen geen optie was.

Formule 1 2017 Esteban Ocon


"Ik kan alleen maar zeggen dat als ik niet succesvol zou zijn, dat verschrikkelijk zou zijn" zei Ocon op de officiŽle website van de Formule 1. "Al vanaf jonge leeftijd lag er een erg grote druk op mij. Ik was geen normaal kind met een gewone jeugd. Je kunt bijna zeggen dat ik na de kleutertijd direct als een volwassen door het leven ging. Dat is wellicht wat overdreven, maar op jonge leeftijd voelt het zo. Ik begreep de feiten van het leven op jonge leeftijd. Het was een moeilijke tijd maar nu is het de tijd voor mij om te genieten".

Ocon weet niet waar hij zou zijn zonder zijn succes. Nadat de Fransman zich had bewezen in de juniorenklasse, heeft hij veel steun gekregen van Mercedes AMG Petronas. "Zonder mijn succes zou ik waarschijnlijk een baan als monteur of een andere gewone baan hebben, zoals bij McDonals", vervolgt Ocon.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS