Formule 1

Streep door de rekening! Verzekeringsmaatschappij wil geld uitkering terugvorderen van Robert Kubica

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 11:02 • Print artikel

Een eenmalige terugkeer van Robert Kubica met Toro Rosso is van tafel. Na het vertrek van Carlos Sainz voor de Grand Prix in Austin, is er een plek bij het team vrij. Het lijkt er op dat Daniil Kvyat terugkeert naast de coureur die hem uit het F1-team gooide, Pierre Gasly. Voor de jonge Fransman valt de GP-race in Austin echter samen met de finale van de Super Formula, waar Gasly nog in de race is voor de titel.

Robert Kubica Formula 1

Terwijl Toro Rosso hem graag ziet rijden om zich te richten om een toekomst in de Formule 1, ziet toekomstig motorenleverancier Honda hem graag in de finale van de Super Formula in Japan. Door dit meningsverschil is er een plekje open voor een wedstrijd voor Kubica. Dat lijkt echter onmogelijk nu de verzekeringsmaatschappij op het punt staat uitbetaalt verzekeringsgeld terug te vorderen, zo meldt het Duitse Auto Motor und Sport. De Pool heeft een aanzien bedrag ontvangen na zijn horrorcrash, omdat hij niet meer in staat was om meer in de Formule 1 te racen. Een terugkeer in de Formule 1 lijkt echter meer rendabel dan het behouden van de ontvangen uitkering.

Volgens manager Nico Rosberg is een terugkeer in de Formule 1 het enige doel en prioriteit van de Pool. “Als je in het diepe wordt gegooid in een vreemde auto zonder een test, kun je alleen maar verliezen”, vertelde de regerend wereldkampioen Formule 1. “Het is beter om te gaan voor de Williams-kans.” Kubica gaat samen met Paul di Resta op de Hungaroring testen.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS