Formule 1

En ja hoor.. daar is Jacques Villeneuve weer met kritiek op Formule 1: "Zelden..."

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 9 juni 2016 18:54

De Formule 1 is in Canada en dat zullen we weten. Voormalig wereldkampioen F1 Jacques Villeneuve denkt niet dat Formule 1 saai is, al laat hij zich wel kritisch uit over de hoogste klasse van de autosport. De Canadees vindt dat te veel een show aan het worden is, maar dat de spanning de mensen zelden naar het puntje van hun stoel brengt. Gelukkig bracht Formule 1-rookie Max Verstappen in 2015 en dit seizoen het nodige spektakel. Verstappen waar de Canadees zich bij de entree in de F1 negatief over uit liet. Maar Verstappen liet mooie dingen zien. Over de Formule 1 heeft Villeneuve nog wel wat te klagen.


"De Formule 1 van nu is niet saai, het is alleen anders", zei Villeneuve in gesprek met La Presse. "Het roept de vraag op wat we willen met de Formule 1. Mij kan deze sobere uitvoering van de sport niet bekoren, het roept geen gevoel van gladiatoren op de baan op. Dat is juist waarom ik verliefd werd op de Formule 1. Er was vaak geen echte actie, maar men erkende nog de gevaren die rijders namen en het talent van de coureurs. Dat is een beetje verdwenen. De FIA legt de nadruk op verkeersveiligheid en gebruikt de Formule 1 om die boodschap te verspreiden."

"Ze hebben geprobeerd de Formule 1 meer showelementen te geven. Er wordt nu meer ingehaald, maar je zit zelden op het puntje van je stoel. Het is niet meer opwindend. De Formule 1 hoort extreem, duur en iets onbereikbaars te zijn. Coureurs zouden een half jaar nodig moeten hebben om fysiek in conditie te komen voor de Formule 1."

Max Verstappen aanmoedigen bij de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!
Informatie Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS