Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 Grand Prix Canada; wat doet het weer in Montreal?

Uitgegeven door Ed Aldus • 9 juni 2016 10:24

Dit weekend staat de zevende Grand Prix van het jaar op het programma in Montreal. Na de teleurstellende race van Max Verstappen in Monte Carlo hopen we natuurlijk dat het nu veel beter met hem zal gaan. Aan het weer zal het niet liggen want in het Canadese Montreal staat een Hollands weerbeeld op het weermenu. De hoogste temperatuur die ooit in Montreal is gemeten bedraagt 37,6°C, gelukkig wordt het nu een heel stuk aangenamer voor onze Max. Overigens kan het ook ijskoud worden; wat dacht u van -42°C in 1859!


Vrijdag trekken tijdens de vrije trainingen wolkenvelden over Montreal, maar tussendoor zal ook de af en toe de zon aan bod komen. Het blijft lekker droog en het kwik loopt op naar een aangename 20°C. Er staat een zwakke tot matige westenwind, windkracht 2 of 3.

Zaterdag belooft het mooi weer te worden tijdens de kwalificatie sessies's. Er is flink wat zon en het blijft waarschijnlijk droog. Een pechbui is niet helemaal uitgesloten. De temperatuur komt uit op 23°C en er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind, windkracht 2 of 3.

Zondag zijn er perioden met zon en kan er eind van de dag een bui vallen. Bij een matig tot vrij krachtige noordwestenwind, windkracht 4 of 5, wordt het een stuk frisser. In de middag stokt het kwik bij 17°C. Er kunnen windvlagen voorkomen tot 60 km/u. Al met al een weertype waar Max geen problemen mee zal hebben! / Bron: Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS