Formule 1

Eerste reactie Max Verstappen: "Ik rijd met meer downforce dan Daniel Ricciardo"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2017 08:02 • Print artikel

SUZUKA - Zijn vijfde plek tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan was niet wat Max Verstappen in gedachten had. Hij werd bovendien verslagen door zijn teamgenoot bij Red Bull, Daniel Ricciardo. Toch was de twintigjarige Nederlander niet pessimistisch."

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Japan


"Ik rijd met meer downforce dan Daniel Ricciardo", zei hij in de microfoon van Ziggo-verslaggever Jack Plooij. "Dan ben je wat langzamer op de rechte stukken, iets beter in de bochten. Alleen ja, het moet uitwijzen wat voor morgen de juiste beslissing is. Kijk, als je met minder benzine rijdt, krijg je automatisch meer grip, dus dan kun je met minder vleugel op zich wel goed gaan, alleen morgen wordt een stuk warmer dus ik ben benieuwd wat dat geeft."

"Natuurlijk, ik had er liever voorgestaan met meer downforce, maar op zich; waarvan ik kwam in mijn eerste run in Q3 was de tweede run wel redelijk oké. Mijn laatste rondje was op zich wel redelijk oké. We zijn even goed te langzaam maar dat is nu eenmaal zo. Het is gewoon het beste wat we er van kunnen maken op dit moment."

Voor de race van zondag verwacht Verstappen niet zo'n vuurwerk van Red Bull en hemzelf als vorige week, toen hij de Grand Prix van Maleisië won. "Als je in de kwalificatie een seconde tekort komt denk ik niet dat je in de race voor de overwinning kunt vechten. Maar we gaan het zien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS