Formule 1

Een zwaluw maakt geen zomer voor Belgisch F1-hoop Stoffel Vandoorne: "Het was mijn eerste..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2017 09:55 • Print artikel

Stoffel Vandoorne had tijdens de Grand Prix van Spanje zijn eerste inhaalactie op Jolyon Palmer voor plek 16. De Formule 1-coureur van McLaren wil echter niet te positief zijn, ondanks deze actie. De Honda-motor heeft immers nog steeds een tekort aan vermogen en is onvoldoende betrouwbaar.

Formule 1 2017 Stoffel Vandoorne


“Het was mijn eerste inhaalactie van het seizoen, dus ik heb er tenminste iets uitgehaald”, aldus de Belg tegen Crash.net. “Ik denk dat het toont dat ons pakket sterk genoeg is en we nog steeds in een positie zitten om competitief te zijn. We maakten deze race een stap vooruit en sommige onderdelen verbeteren, maar in de race stoeien we nog een beetje. Hopelijk kunnen we wat verbeteringen naar de volgende race meenemen.” Uiteindelijk viel Vandoorne uit door een aanrijding met de Williams van Felipe Massa.

“We komen snelheid tekort wat betreft op het rechte stuk en ik verwachtte Felipe daar niet”, vertelt Vandoorne. “Ik liet ruimte voor hem om te passeren, maar helaas hadden we contact en brak mijn voorwiel af. Dus dat was het einde van de race. Hij lag zover achter en ik gebruikt alle middelen. Ik moest zo snel mogelijk aan het einde van het rechte stuk zijn, dus dat hij er zat was erg beschamend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS