Formule 1

Een vertrekt uit de Formule 1 komt nog niet in Vettels gedachten op

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2017 16:02 • Print artikel

Sebastian Vettel denkt nog niet aan een vertrek uit de Formule 1. Vorig jaar stopte zijn landgenoot Nico Rosberg onverwacht nadat hij de titel binnenhaalde en daarmee zijn droom realiseerde. Dat is niet de wijze waarop de Ferrari-coureur afscheid wil nemen.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


“Ik heb daar niet over gedacht”, zegt de Duitser tegen Playboy. “Ik zie het als een extreem grote beslissing, niet iets spontaans.” Vettel trekt het verhaal van Rosberg in twijfel om te stoppen met de Formule 1 om een rustiger leven te krijgen.

“Ik zie hem van de ene naar de andere afspraak rennen”, zegt de viervoudig wereldkampioen. Rosberg is de nieuwe manager van Robert Kubica en parttime verslaggever voor Sky. Daarin ziet de coureur juist een groot contrast met zijn zondagen als er geen Grand Prix is: “Ik ga op de bank liggen.” De coureur wordt naar eigen zeggen wel blij van zijn job bij Ferrari.

“Ik denk dat iedereen die in een Ferrari zit iets erg speciaals voelt”, zegt Vettel. De coureur weet echter nog niet of hij na een titel met de Scuderia mogelijk nog voor een ander team gaat rijden: “Ik ben nog geen kampioen met Ferrari geworden.” Natuurlijk komt ook in het mannenblad zijn temperament ter sprake. De coureur betitelt zichzelf niet als heethoofdig, zoals anderen doen.

“Ik ben wie ik ben”, zegt de Ferrari-coureur. “En ik hou van wat ik doe.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS