Formule 1

Ferrari-president Marchionne: "Echt een verwoestende impact op de prestaties"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 19:32 • Print artikel

In Japan viel Sebastian Vettel uit en zag daarmee concurrent Lewis Hamilton naar 59 punten uitlopen in het wereldkampioenschap Formule 1. Daarmee lijkt de titel bij de Duitser door de vingers te zijn geglipt. Daarnaast deed Mercedes met de eerste en vierde plek goede zaken in het contructeurskampioenschap. Normaal gesproken is dat reden genoeg voor Ferrari-president Sergio Marchionne om keihard naar zijn team uit te halen. Dit jaar lijkt de Italiaan echter behoorlijk mild.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


“Het seizoen is niet verloren, er is nog veel te doen”, aldus Marchionne tegenover Class CNBC-televisie. “Ik praat niet over pech, ik geloof er niet in. Het belangrijkste is om niet het vertrouwen te verliezen dat ons zover heeft gebracht. Ik ben blij met wat het team gedaan heeft. En ik heb enorm vertrouwen dat we in de komende vier races in staat zijn om het gat met Mercedes te dichten.”

Na de uitval in Maleisië haalde de Ferrari-president nog hard uit en waarschuwde voor de gevolgen en veranderingen in de vereisten van leveranciers en kwaliteitscontroles. Ook hierin is de Italiaan wat genuanceerder. “Het is een probleem dat we de afgelopen tijd waarschijnlijk genegeerd hebben, omdat het nooit zo belangrijk was. Maar nu hebben we drie gevallen waar het echt een verwoestende impact heeft op de prestaties. We lossen het op”, aldus Marchionne.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS