Formule 1

Ecclestone verbolgen maar vastberaden: "Altijd hetzelfde liedje"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 20 maart 2017 03:30 • Print artikel

Volgens voormalig Formule 1 heerser Bernie Ecclestone is de nieuwe Formule 1 eigenaar, Liberty Media, bezig zo snel mogelijk zijn tijdperk te beŽindigen. De excentrieke zakenman geeft toe dat hij liever nog een jaar aan de leiding had gestaan van de F1, voordat hij het bedrijf zou overhandigen aan Liberty. Ecclestone heeft nu het gevoel gefaseerd geŽlimineerd te worden uit de sport die hij heeft helpen opbouwen tot een internationaal bedrijf en spektakel.

Formule 1 2017 Bernie Ecclestone


De voormalige eigenaar van de sport heeft nu de eervolle positie van 'chairman emeritus', zonder zeggenschap over de controle van de sport. Ecclestone hekelt het erebaantje en schuift dit niet onder stoelen of banken. In een interview met The Daily Mail zegt de pensioengerechtigde zakenman dat de staf van het Formule 1 management niet wordt aangemoedigd met hem te spreken. Ecclestone is niet van plan met stille trom te vertrekken.

"Ik kan niets doen, zelfs de staf is gezegd niet met mij te praten," zei de 86-jarige. "Ze willen af van het Bernie tijdperk. Laat ons Bernie's geschiedenis kwijtraken', altijd hetzelfde liedje. Waarschijnlijk denken ze dat het me gelukkig maakt, maar dat doet het niet."'Hij heeft het geweldig gedaan, maar we moeten verder', misschien hebben ze gelijk. We weten niet of dat zo is."

Ecclestone zegt dat hij dingen anders gedaan heeft tijdens zijn laatste jaren van zijn bewind als CEO. Dit was onder druk van de vorige eigenaar VCV om winst te genereren voor de aandeelhouders. Hij deed dit terwijl het bedrijf zocht naar een koper van de sport. Ondanks zijn erebaantje is Ecclestone van plan om te blijven werken en zal zonder de zege van Liberty en de nieuwe CEO Chase Carey, bij minstens de helft van de Grands Prix in 2017 aanwezig zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS