Formule 1

"Eén van mijn eerste belletjes, was naar Helmut Marko bij Red Bull, maar ik hoorde vier maanden niets"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 oktober 2017 10:08 • Print artikel

Brendon Hartley moest er lang op wachten, zijn debuut in de Formule 1. De Kiwi komt in Austin voor het eerst met Toro Rosso in actie in de hoogste klasse van de autosport. De enkelvoudig wereldkampioen in de LMP1 van het FIA World Endurance Championship geeft eerlijk toe dat hij deze kans op Formule 1 niet meer had verwacht.

Formula One Brendon Hartley Toro Rosso


“Ik zag deze niet aankomen”, verklaarde Hartley tegenover de New Zealand Herald. “Toen Porsche aankondigde dat ze gingen stoppen met LMP1, startte ik mijn zoektocht waar ik volgend jaar kan rijden. Een van mijn eerste belletjes die ik maakte, was naar Helmut Marko bij Red Bull en ik zei dat als er ooit een kans was, ik er nu meer dan ooit klaar voor was. Dat was ik acht jaar geleden niet. Hij kreeg het bericht, maar ik hoorde drie à vier maanden niets en om eerlijk te zijn kwam deze vorige week uit de lucht vallen.”

De Nieuw-Zeelander geef toe dat toe dat zeven jaar geleden, toen hij aan de kant gezet werd door Red Bull hem een betere coureur heeft gemaakt. “Het was lang geleden”, blikte de 27-jarige Kiwi. “Ik ging door een zware tijd. Om het zo te zeggen, ik was er niet klaar voor. Ik was niet volwassen genoeg. Op dat moment in mijn leven genoot ik van het racen. Om daar doorheen te gaan, maakte me een stuk sterker.”

De Formule 1 zakelijk in de boeken? Ziggo Zakelijk Power Promise + 3 maanden 50% korting. vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS