Formule 1

De grootste kans voor Red Bull in Singapore: "Mijn doel is pole en het nog een tikje beter te doen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 september 2017 19:17 • Print artikel

Volgens Red Bull Racing coureur Daniel Ricciardo is de aanstaande Formule 1 Grand Prix van Singapore voor het team uit Milton Keynes de grootste kans op een overwinning. Tijdens de laatste race vorig weekend in Monza moest de Australiër starten vanaf de zestiende plaats vanwege een flink aantal gridstraffen opgelopen door het wisselen van componenten. De teamgenoot van Max Verstappen presteerde het om op P4 te finishen vier seconden achter Sebastian Vettel.

Formule 1 2017 Daniel Ricciardo


Het was een tentoonstelling van kracht op het Italiaanse circuit, temeer omdat de baan niet de meest passende is voor de RB13 en haar Renault F1-motor. De aanstaande race in Marina Bay is dit wel. Vorig jaar was Ricciardo tweede op de grid, en tweede op de finishlijn, minder dan een halve seconde achter de overwinnaar Nico Rosberg. "Ik denk dat Singapore niet onze enige kans is maar een van onze beste kansen voor een overwinning in de tweede helft van het seizoen", zei de Australiër. "Ik startte als tweede en finishte als tweede op deze baan vorig jaar, met de beide keren de snelste ronde. Het is mijn doel om zeker op pole te starten en het nog een tikje beter te doen.

Maar net als zijn rivalen zal Ricciardo eerst een manier moeten vinden om het smalle stratencircuit de barrières en de hitte te overwinnen. "Je moet de snelheid iets langzamer opbouwen tijdens de trainingssessies op een stratencircuit zoals Singapore", vervolgt Ricciardo. "Op een gegeven moment moet je wat risico's nemen maar het is zinloos dat meteen te doen. Ik bereid me altijd voor op de race met enige training om te acclimatiseren. Je voelt de hitte als je in de auto zit, maar als je stopt na de race en de adrenaline daalt dan voel je het nog beter. Na de race drink ik makkelijk vijf liter water voordat ik naar bed ga".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS