Formule 1

Daniel Ricciardo ziet de McLaren graag met Renault-motor: "Helaas is Honda..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 september 2017 14:26 • Print artikel

Daniel Ricciardo staat er helemaal achter mocht McLaren van de Honda- op de Renault-motoren overstappen. Elke andere motorenfabrikant kan de Formule 1-coureur van Red Bull ook mee leven. De geruchtenmolen draait op volle toeren rond McLaren en Honda, maar het lijkt er op dat Red Bull de sleutel in handen heeft om het team uit Woking te laten rijden met Renault-motoren.

Formle 1 2017 Daniel Ricciardo


Het team van de energiedrankenfabrikant blijft zelf bij de Renault-motoren, maar de komst van de Honda-aandrijving bij Toro Rosso geeft ze de mogelijkheid om de ontwikkeling van de Japanners nauwgezet te volgen. Daarmee heeft de hoofdmacht uit Milton Keynes de mogelijkheid om in de toekomst ook over te stappen op de Japanse krachtbron, mocht deze succesvol gaan blijken. Ricciardo denkt dat het goed is als McLaren sowieso weer competitief wordt.

“Helaas is Honda niet in staat gebleken om de McLaren snelle auto’s te maken met deze motoren”, zegt de Australiër tegen Fox Sports. “Dus ik denk dat als ze er een Renault-motor of wat dan ook in zetten, ze automatisch sneller zijn. Omdat de auto op zichzelf goed lijkt. Ze moeten volgend jaar sterker zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS