Formule 1

Pierre Gasly moet terug naar Suzuka; Kvyat terug in Austin?

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2017 15:43

Pierre Gasly gaat de aankomende Grand Prix van Amerika missen. De Fransman gaat de finale van de Super Formula in Japan rijden. De coureur die de plek van Daniil Kvyat in nam, reed de laatste twee races in Maleisië en Japan en zal dus niet in actie komen voor Toro Rosso, de renstal waarvoor hij de laatste twee Grands Prix reed. Met het vertrek van Carlos Sainz naar Renault moeten er echter twee stoeltjes worden gevuld. De combinatie van Gasly en Kvyat was dus geen vreemde.

Formule 1 2017 Pierre Gasly


Volgens het Engelse Autosport gaat de Franse coureur dus het gevecht om de titel aan met Hiraoki Ishiura, waar hij een half punt op achterstaat. Een besluit dat ondersteund wordt door Honda, toekomstig motorleverancier van Toro Rosso. De Japanners geven er de voorkeur aan de jonge coureur in Japan te laten rijden, maar wel zo dat hij onderdeel blijft van het F1-team uit Faenza. Red Bull-consultant Helmut Marko geeft nu tegenover Auto Motor und Sport toe dat de aankondiging van Toro Rosso dat Gasly in Austin rijdt een fout was.

De verwachting is dat Kvyat in ieder geval op het Circuit of the Americas gaat rijden. De keuze voor de vervanger van de Fransman is nog onbekend. Het satellietteam van Red Bull moet een afgewogen keuze maken. De F1-regels staan namelijk maar vier rijderswissels toe gedurende het seizoen en het heeft er alle schijn van dat teambaas Franz Tost in Mexico, Brazilië en Abu Dhabi Gasly weer in de auto wil hebben. Met de inzet van de 21-jarige coureur in de resterende drie races, wil de Oostenrijker de rijder beoordelen voor een inzet in 2018.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS