Formule 1

De FIA maakt de aanpassingen aan het circuit van Spa-Francorchamps bekend

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 augustus 2016 10:19

De FIA heeft aangekondigd dat er slechts kleine aanpassingen aan het circuit van Spa-Francorchamps worden gemaakt voor de Formule 1 Grand Prix van dit weekend. In een verklaring van racedirecteur Charlie Whiting, wordt aangegeven dat de kerbstone en het kunstgras bij het uitkomen van bocht 7 in Le Combes worden verlengd tot de grindbak. Daarnaast wordt bij het uitkomen van bocht 15 genaamd Paul Frère, de kerbstone verlengd tot het groene geverfde gedeelte van het asfalt. Er worden geen aanpassingen bij de kerbstones van Eau Rouge en Radillion gemaakt, waar coureurs steeds meer een rechte lijn pakken om zo snel mogelijk over Kemmel Straight te gaan. Daarentegen heeft de FIA in een statement gezegd dat een coureur die doorschiet in de bocht bij Radillion de smalle weg langs de banden moeten gebruiken om weer terug op de baan te komen.


Vorig jaar introduceerde de FIA nog een kerbstone parallel aan de binnenkant van Radillion om de coureurs te ontmoedigen om de rechte lijn te pakken, maar deze is nu dus verwijderd. Dit nadat de coureurs klaagden over deze kerbstone. Er zijn nu slechts kleine hobbels aanwezig, ondanks dat deze nog als de schuldige werd aangewezen voor de crash van Nikita Zoblin tijdens de Euroformula Open eerder dit jaar. Wat betreft de overschrijding van de baanlimieten is door de FIA nog geen aankondiging gedaan.

Het statement voegt daar verder aan toe voor wat betreft de pitstraat: “Coureurs moeten rechts van de witte lijn blijven bij de uitgang van de pits, als de pits wordt verlaten. Geen enkel deel van de auto mag deze witte lijn overschrijden bij het verlaten van de pitstraat.” Waar verder aan toegevoegd wordt: “Vanwege veiligheidsredenen moet de coureur rechts blijven van de witte lijn en de post bij het binnenkomen van de pitsingang bij het binnenkomen van de pits, geen deel van elke auto mag over deze lijn gaan.”



Speel nu mee voor 350.000 prijzen tot maar liefst € 1 MILJOEN!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS