Formule 1

Vergane glorie? "Eau Rouge is geen bocht meer, het is een recht stuk"

Uitgegeven door Casper Bekking • 23 augustus 2013 17:31

SPA-FRANCORCHAMPS – Het is misschien wel de meest besproken bocht van de F1-kalender: Eau Rouge. Veel fans kijken elk jaar reikhalzend uit naar het moment dat de koningsklasse te gast is op Spa-Francorchamps en met hoge snelheden door de uitdagende bocht raast. Voor de toeschouwers blijft het een spektakel, voor de Formule 1-coureurs is er weinig speciaals meer aan Eau Rouge. Ferraricoureur Felipe Massa legt haarfijn uit waarom dat zo is.


“Toen ik in de Formule 1 begon, met de V10-motoren, was het altijd een lastige bocht”, legde Massa uit. “Op nieuwe banden kon het vol gas maar het merendeel van de ronden was hij niet vol gas en was het een zeer lastige bocht. Nu is het vanaf de eerste ronde vol gas, ongeacht de banden. Het is geen bocht meer, het is een recht stuk. Er zijn veel bochten die veel listiger zijn dan Eau Rouge. Helaas is dat de huidige situatie. Eau Rouge was een geweldige plek om naar de auto's te kijken, een fantastische bocht, maar voor ons als coureurs is dat niet meer het geval.”

“Nu we met een V8 rijden, is een deel van het plezier van het rijden op Spa ontnomen. Het is veel eenvoudiger op een bocht als Eau Rouge vol gas te nemen, in vergelijking met de tijd dat we met een V10 reden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS