Formule 1

Daniil Kvyat moet oppassen; grid penalty en alweer strafpunten: nog twee te gaan...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2017 16:29 • Print artikel

BOEDAPEST - Daniil Kvyat is nog twee strafpunten verwijderd van een uitsluiting van een race. De Rus van Toro Rosso kreeg zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije opnieuw een straf wegens het hinderen van Lance Stroll tijdens de eerste fase van de kwalificatie. Daardoor wordt hij voor de race van zondag drie plaatsen naar achteren teruggezet, naar P16. Ook kreeg hij twee strafpunten bijgeschreven op zijn superlicentie.

Daniil Kvyat Toro Rosso Grand Prix Hongarije


Als hij voor de Grand Prix van de Verenigde Staten - waar zijn oudste strafpunten vervallen - nog twee strafpunten krijgt, wordt hij uitgesloten van deelname aan een race. "De stewards onderzochten video-, radiocommunicatie, timing data, telemetrie en autopositioneringdatabewijs en hoorden Daniil Kvyat, de bestuurder van auto met nummer 26, Lance Stroll, de bestuurder van auto met nummer 18 en de teamvertegenwoordigers."

"De stewards hebben besloten dat Kvyat bezig was aan een uitzonderlijk langzame ronde, nadat hij eerder was gespind en daarbij zijn banden had beschadigd. De stewards erkennen dat hij door het team zeer laat gewaarschuwd was van de komst van Stroll die aan een snelle ronde bezig was."

Het is het derde raceweekeinde op rij dat Kvyat strafpunten krijgt na crashes in Oostenrijk en Groot-Brittannië.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS