Formule 1

Relatie Carlos Sainz en Daniil Kvyat op dieptepunt! Sainz geeft Kvyat de schuld: "Duidelijk te zien op camera"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 juli 2017 06:26 • Print artikel

Na het tumult vorige week rond de uitspraken van Carlos Sainz dat hij niet nog een jaar bij zijn huidige werkgever, Scuderia Toro Rosso wil blijven ietwat is geluwd, doet er een nieuw gerucht de ronde, en wel dat de Spanjaard midden in het seizoen zou vertrekken naar de F1-renstal van Renault. Sainz geeft aan zich "relaxed" te voelen onder de situatie met Toro Rosso. In een persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk gaf Sainz aan niet een vierde seizoen te zien zitten bij het voormalige team van Max Verstappen. Bij de GP van Groot-BrittanniŽ kwamen er weer andere zaken aan het oppervlak door de botsing tussen Sainz en Kvyat.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


Vlak voor de race op Silverstone wordt Sainz nu gelinkt aan een vertrek naar Renault. Hij zou Jolyon Palmer moeten vervangen na de Grand Prix van Hongarije. Pierre Gasly de reservecoureur bij Toro Rosso zou het stoeltje van de Spanjaard innemen. Nu benadrukt Sainz dat een gesprek over zijn toekomst niet op de voorgrond ligt. Hij geeft wel zijn teamgenoot Daniil Kvyat de schuld van zijn vroegtijdige gedwongen vertrek uit de Britse Grand Prix.

"Het is duidelijk te zien op camera wat er gebeurd is", zei Sainz tegen Sky F1. "We waren allebei aan het strijden voor een positie en gaven elkaar de ruimte, Toen verloor een van de auto's de controle en botste tegen de ander. Niet goed voor het team. Maar dat is een discussie en analyse die tussen ons moet blijven. Als er een situatie is die buiten controle is, ga ik er niet gespannen over doen. Ik ben relaxed, we moeten het hoofd hoog houden. Op het moment denk ik niet aan Renault, ik wil gewoon hard pushen en sterker terugkomen in Hongarije", aldus Sainz.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS