Formule 1

Daniel Ricciardo weer opgeladen voor strijd met Verstappen: "Even niet aan racen denken"

Uitgegeven door Hamed Abed Ali • 25 augustus 2016 06:44

Komend weekend staat de Grand Prix van België op het programma. De coureurs hebben van een korte zomerstop kunnen genieten. Ieder deed dat op zijn eigen manier; Daniel Ricciardo, teamgenoot van Max Verstappen, vond het vooral fijn om ook weer even met zijn Australische vrienden te zijn. “Ik heb mijn zomervakantie doorgebracht in Californië. Het was heerlijk, met al mijn goede vrienden. Vooral het feit dat mijn vrienden uit Australië over waren gevlogen heeft mij goed gedaan. Even niet aan racen denken is ook wel eens lekker.”


Zondag aanstaande gaat het racegeweld weer van start op Spa. Aan de baan zal het niet liggen aangezien Ricciardo twee seizoenen geleden hier nog de overwinning wist te pakken. “Spa is een geweldige baan, met al zijn historie en snelheid. Twee jaar geleden heb ik er gewonnen, dus het is altijd lekker om terug te komen. Vooral de omvang van Spa is leuk, terwijl de zon schijnt aan de ene kant, kan het een paar kilometer verderop regenen. Ook komen hier de échte F1-fans op af. Je ziet jaar na jaar dezelfde mensen en het is goed om te zien dat deze mensen er steeds weer staan.”

Na België gaat het seizoen verder in Italië, op een compleet andere track ten opzicht van Spa. Dat racen topsport is blijkt wel uit de voorkeuren die Ricciardo heeft voor het eten op locatie.
“Voor een coureur is er weinig gezonds te eten, maar een frietje of wafeltje op zijn tijd is wel erg lekker. Na Spa is het meteen door naar Italië. Hier hebben ze dan weer de lekkerste pizza’s ter wereld. Ook hier zijn de fans geweldig, de passie die ze voor het racen uitstralen is geweldig om te zien als coureur. De baan is een “leuk ritje door het park” er kan echt geracet worden en er zijn veel mogelijkheden om in te halen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS