Formule 1

Eindelijk speciale benzine-update voor Max Verstappen: "Renault had focus op eigen brandstof"

Uitgegeven door Bart • 27 juli 2018 10:20

Het team van Red Bull gebruikt dit weekend in Hongarije een nieuwe spec benzine. Door de update van ExxonMobil hoopt het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo het gat naar Ferrari en Mercedes te verkleinen. Teambaas Christian Horner is erg tevreden dat er eindelijk een update is.

Max Verstappen

“Dit is de eerste benzine update gedurende dit seizoen”, zegt Horner tegen Autosport.com. Red Bull gebruikt in tegenstelling tot de andere Renault-teams ExxonMobil als brandstof. Het fabrieksteam en McLaren werken met BP Castrol. Iedere update moet dus apart getest worden, waardoor nieuwe producten later beschikbaar zijn dan Red Bull zou willen. “De mensen van Exxon werken hard aan de ontwikkeling van de brandstof”, zegt Horner. “De brandstof speelt een belangrijke rol in de F1, dus het is mooi dat we de nieuwe brandstof dit weekend kunnen gebruiken.”

“De focus van Renault in de fabriek in Viry-Chatillon ligt op het ontwikkelen van hun eigen brandstof”, zegt Horner. “Wij zijn blij met Exxon als partner. Natuurlijk heb je als klant een andere relatie, maar we zijn blij dat de nieuwe brandstof er is en hopelijk kunnen we onze prestaties hierdoor verbeteren.”

Tickets F1 Spa Francorchamps F1 Grand Prix circuit Overview


Formule 1-tickets voor de Grand Prix van België 2018 op Spa-Francorchamps in de Ardennen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS