Formule 1

Daniel Ricciardo over het onttronen van Mercedes: "Als we ook maar een snufje hebben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 januari 2017 09:38

De Formule 1-regels worden dit jaar opgeschud met de auto’s met meer downforce en bredere banden. Daarnaast zijn de tokens voor de ontwikkeling van de motoren verdwenen, zodat de fabrikanten vrijheid hebben voor de ontwikkeling van de V6 turbomotoren. Daniel Ricciardo heeft er dan ook het vertrouwen in dat als Red Bull hem de juiste motor geeft, hij kan vechten voor de titel.

Red Bull Racing F1 Daniel Ricciardo en Max Verstappen

“Ik heb het vertrouwen. Nogmaals alle ingrediënten wat betreft de apparatuur en wat niet moeten er zijn. Maar als we ook maar een snufje daarvan hebben, denk ik dat we het zeker kunnen laten gebeuren”, zegt de Australiër tegen Read Motorsport over de mogelijkheid om Mercedes van de troon te stoten. “Je moeten alles sorteren of op zijn plek laten vallen, maar ik voel me persoonlijk klaar, zeker hongerig genoeg daarvoor.”

De verwachting is dat de onttroonde Lewis Hamilton en onze landgenoot Max Verstappen de grootste sta in de weg zijn voor de eerste wereldtitel Formule 1 van Ricciardo. Mocht Red Bull haar auto op orde hebben, kan het in 2017 een sensationeel kampioenschap gaan worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS