Formule 1

Daniel Ricciardo op missie in AustraliŽ: ďDe race begint op maandagĒ

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 maart 2017 20:05 • Print artikel

Red Bull Racing coureur Daniel Ricciardo reist af naar Melbourne met een missie: het halen van zijn eerste officiŽle Formule 1 podium in zijn thuisland AustraliŽ. Na het stoppen van landgenoot Mark Webber in 2013, nam Ricciardo het stokje over als de leidende Australische F1 coureur bij Red Bull. In 2014 maakte de altijd goedlachse coureur een enorme indruk door als tweede over de finish te komen, in zijn eerste race voor het team in AustraliŽ.

Formule 1 2017 Daniel Ricciardo


Het resultaat was dat Ricciardo meteen volksheld nummer een was, helaas was dit van korte duur. De stewards diskwalificeerden de Red Bull coureur vanwege een onregelmatigheid in de brandstoftoevoer. Met een zesde plaats in 2015 en vierde eindklassering in de Grand Prix ranglist van het afgelopen jaar. Staat de AustraliŽr op scherp om de ban te doorbreken?

Tijdens het pre-season testing in Barcelona liet Red Bull een goede indruk achter, maar niet geheel overweldigend. Het team uit Milton Keynes bleef in de tijdwaarneming achter Mercedes AMG Petronas en Scuderia Ferrari. Zoals het er nu uitziet is Adrian Newey goed op dreef in het team voor 2017 en zit er een serie updates voor de RB13 in de pijplijn. Ricciardo zou misschien toch nog eens op het podium kunnen eindigen...

"Het is altijd goed om weer in eigen land te zijn en een beetje van de zonneschijn te genieten na de wintertest," zei Ricciardo in de race preview van Red Bull. "Mijn thuisrace is geweldig in zoveel opzichten, altijd super druk en vol. De week start voor mij op maandag en stopt pas op zondagavond. Het is mooi dat er zoveel aandacht is van de media aan het begin van het seizoen, iedereen is super opgewonden om te zien hoe ik ga. Ik probeer bij zoveel mogelijk evenementen te zijn, maar ik ben hier om mijn werk te doen."

Ricciardo is populair in AustraliŽ. Zo erg dat hij nu een eigen tribune heeft. "Dit jaar hebben ze zelfs een tribune naar mij vernoemd, de Ricciardo Premium Grandstand, met uitzicht over bochten drie, vier en vijf, dat is echt cool. Dat geeft mij nog meer motivatie om goed te presteren, uiteraard zal ik naar de fans zwaaien. Het is geweldig om zo'n positieve steun te hebben. Ik hoorde dat de kaarten voor de tribune redelijk snel waren uitverkocht. Ik zal zeker het weekend omarmen, plezier maken en de fans een reden geven om iets te vieren op zondag." aldus Ricciardo.

Ricciardo heeft alle redenen om de ban te breken en te zorgen dat er eindelijk weer een AustraliŽr op het podium terecht komt. Mocht dit gebeuren dan hoop ik dat er een fris paar schoenen klaarstaan in het parc fermť na de race.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS