Formule 1

Daniel Ricciardo lachende derde in België: "Max viel vroeg uit, dus bedankt voor het blijven hangen"

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 27 augustus 2017 14:11

SPA-FRANCORCHAMPS – Jawel, deed-ie het dus weer! Daniel Ricciardo profiteerde van een saftey car-situatie en claimde zo tijdens de Grand Prix van België de derde plaats door een superherstart. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan had hij dat ook al geflikt. De Australiër van Red Bull Racing is dit seizoen al goed voor zes podiumplaatsen waarvan één overwinning. Na afloop van de race op het circuit van Spa-Francorchamps stak hij zijn blijdschap dan ook niet onder stoelen of banken.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix België


"Max viel vroeg uit, dus bedankt voor het blijven hangen", begroette Ricciardo de fans vanaf het podium. "Ik weet dat er behoorlijk veel Nederlanders zijn hier. Dat waardeer ik, dat doen we allemaal."

Hij werd tijdens de race nog geholpen door de tien seconden stop and go penalty van Ferrari-rijder Kimi Räikkönen. "Kimi had een straf gekregen zodat hij op de vierde positie terechtkwam. Vervolgens hadden we een mooi tempo mid-race en toen kregen we de safety car. Daardoor wist ik dat we een kansje kregen en het was goed die te benutten met Valtteri (Bottas, die naast de baan terechtkwam. red.) bij de herstart."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS