Formule 1

Daniel Ricciardo geeft eerlijk toe: "Ik dacht aan mijn plafond te zitten, maar door Max Verstappen realiseer ik.."

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 30 september 2016 15:56

Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat hij beter is gaan presteren nadat Max Verstappen zich bij het Red Bull Racing team voegde. Toen Daniil Kvyat de teamgenoot was van de Australiër was de man uit Perth duidelijk de eerste coureur, maar sinds (Max Verstappen (19)) aan zijn zijde rijdt moet hij knokken voor elke meter. Dat heeft echter een positief effect gehad op de 27-jarige coureur, zo vindt hij zelf.


"De komst van Max betekende een nieuwe stap in mijn carrière wat betreft mijn rijden. Ik dacht altijd dat ik aan mijn plafond zat en tegen Daniil deed ik het goed in de tests en de eerste races. Dat heeft ook de rijderswissel tot stand gebracht. Ik leefde in de veronderstelling dat ik mijn grens had bereikt, maar door Verstappen weet ik nu dat er blijkbaar nog meer in me zat", zo verkondigde de sympathieke coureur in Maleisië.

"Natuurlijk was ik op de hoogte van de hype die rondom Max heerste, maar ik had nog nooit zijn data bestudeerd en ik wist niet waar ik mee te maken kreeg. Ik wist wel dat hij nergens bang voor was en in de eerste training in Barcelona zag ik hem meteen de limiet opzoeken. Verstappen heeft zijn niveau verbeterd en ik ook. Het is cool om te weten dat ik meer in me heb dan ik dacht. Zonder het te beseffen hebben we weer iets extra's gevonden."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS