Formule 1

Daniel Ricciardo verwacht veel van de RB13: "Met Max Verstappen in de auto..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 februari 2017 20:25

Na een intensieve winter van voorbereiding, maakte de nieuwe bolide van RB13 van Red Bull Racing, waarmee Daniel Ricciardo en Max Verstappen racen, haar baandebuut op het circuit tijdens het testen voor het nieuwe seizoen in de Formule 1. Eerstgenoemde trapte af namens Red Bull Racing. ondanks wat opstartprobleempjes verwacht de Australiër veel van het pakket.

Formule 1 2017 Daniel Ricciardo

Na een ochtend met Gremlins op het Circuit de Catalunya, die grinnikend werd geassocieerd met het chassisnummer van de auto kwam het team na wat technische problemen, dat veel tijd opslokte, terug op de baan. Coureur Daniel Ricciardo moest genoegen nemen met 50 voltooide rondjes op het circuit en de vijfde tijd van de dag. "De sessie van vandaag was prima. Ik had het gevoel dat ik relatief vlug op snelheid kwam," zei Ricciardo. "We hadden een beetje trage start deze ochtend, maar in de middag ging het beter. De laatste twee uur leken meer op een test. Het is mooi om de dag af te sluiten met iets positiefs."

De Australiër vervolgt zijn verhaal: "Er valt nog veel te verwachten van de auto. Denk er aan dat het circuit koud is, de banden zijn waarschijnlijk ook nog niet op de optimale temperatuur. Aan de andere kant, de tijden die Lewis Hamilton neerzette zijn nu al sneller dan die van de kwalificatie van vorig jaar. Het gaat sneller. Het is wel cool voor nu, maar ik denk dat we we nog sneller gaan dan vandaag. We hopen morgen goede stappen te zetten met Max Verstappen in de auto.
Daarna kunnen we beginnen met afstellen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS