Formule 1

Daniel Ricciardo worstelt om ultrasofts aan de praat te krijgen; "Ik kon beter uit de voeten met..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2018 04:10 • Print artikel

SHANGHAI - Daniel Ricciardo is niet blij met het verloop van de vrije trainingen voor de Grand Prix van Shanghai. Hij kon de ultrasoftbanden maar niet aan de praat krijgen.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix China


"De helft van de ochtend en de helft van de middag waren goed," zei hij. "Over het algemeen kon ik beter uit de voeten met de hardere compounds. Maar tijdens de kwalificatierun worstelde ik met de ultrazachte band. Daar heb ik vandaag geen goede balans mee gevonden. De ultrazachte band is moeilijk. Ik had er vandaag moeite mee om er voldoende grip mee te vinden.

"Zodra we de ultrazachte op de auto hadden, hadden we niet zo veel snelheid. We hebben die band vandaag twee keer gebruikt en beide keren was ik er niet blij mee. Vanochtend en vanmiddag vonden we er niet echt veel tijd mee. We gingen twee tienden van een seconde sneller met de zachte ook al is die twee compounds harder dan de ultrasoft. We worstelden om er één goede ronde uit te halen. Ik had het gevoel dat ik de band na de eerste sector al was versleten, want de rondetijd verbeterde niet echt na de eerste drie of vier bochten."

"We moeten zien te doorgronden waar het tijdverlies hem in zit. Ik weet natuurlijk wat er in de auto niet goed aanvoelt. Maar nu moeten we de antwoorden vinden en dat voor morgen veranderen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS