Formule 1

Christian Horner geniet van teamwork, maar baalt van Max: “Hij heeft de prijs betaald”

Uitgegeven door Bart • 15 april 2018 11:04 • Print artikel

SHANGHAI - Het team van Red Bull Racing paste in de Grand Prix van China een perfecte strategie toe. Daarbij werden Daniel Ricciardo en Max Verstappen wel geholpen door de safety car, maar op dat moment doken beide coureurs direct naar binnen en voerde de pitcrew direct een dubbele pitstop uit. “Dit is een fantastische teamprestatie”, zegt de teambaas bij Sky Sports na de overwinning van Daniel Ricciardo.

Max Verstappen


Ricciardo won de race na een aantal goede inhaalacties. Die kon de Australiër maken vanwege de zachtere, nieuwe banden ten opzichte van de concurrentie van Mercedes en Ferrari. “Daniel heeft geweldig gereden”, zegt Horner. “Pas heel laat maakten we de beslissing om binnen te komen. Daniel heeft al pech gehad en dan is het mooi dat hij vandaag gewonnen heeft.” Zaterdag miste Ricciardo nog bijna de kwalificatie vanwege een geplofte motor in de derde vrije training, maar het team kon de motor snel verwisselen.

Die winnaar had ook Max Verstappen kunnen zijn, maar twee inhaalacties op Lewis Hamilton en Sebastian Vettel mislukten. “Max heeft een fout gemaakt. Daarvoor heeft hij een straf gekregen. Hij is jong en aggressief en daarom kijken de fans graag hem. Vandaag heeft hij de prijs betaald.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS