Formule 1

Christian Horner geeft undercut met Max Verstappen: "We kwamen vroeg binnen, helaas.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2017 10:20 • Print artikel

Christian Horner had op meer gerekend tijdens de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. De Red Bull's van Max Verstappen en Daniel Ricciardo lagen in de beginfase op een goede positie met uitzicht op het podium. Max Verstappen viel helaas in de dertiende ronde (zie filmpje) uit door een remprobleem, terwijl Daniel Ricciardo zijn vierde startplek verloor aan Kimi Raikkonen. Red Bull teambaas Horner heeft mixed feelings over de race.

Max Verstappen voor Daniel Ricciardo F1

“Na een sterke opening van de race, zag het er goed uit voor ons, vooral nadat Max Verstappen prima was gestart. Hij wist een paar plekken te winnen en we kwamen redelijk vroeg binnen voor een undercut. Helaas zorgde een probleem met de achterrem voor zijn uitvalbeurt, welke een safety car veroorzaakte", aldus Horner over Verstappen. Wat betreft Ricciardo lag het anders. "We haalden Daniel de pits in, maar verloren wat tijd achter Lewis, omdat hij opzettelijk vertraagde in de pitstraat. Hier werd hij later nog voor gestraft. We konden alsnog voor hem de baan weer op en lagen op dat moment derde.”

Deze derde plek kon Ricciardo echter niet vasthouden: “Het werd snel duidelijk dat Daniel moeite had om de zachte banden op temperatuur te krijgen. Hierdoor vielen we een aantal plekken terug, voordat we er uiteindelijk weer een wonnen van Massa. Met de laatste stint op de supersofts was een vijfde plek helaas het beste wat we konden bereiken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS